Het gebruik van Live view-opnamen (foto's) met de standaardinstellingen (direct na aankoop) (EOS 80D)

ID veelgestelde vraag: 8202785200

Release datum: 25 januari 2016

Oplossing

U kunt opnamen maken terwijl u het beeld bekijkt op het LCD-scherm van de camera. Dit wordt het maken van "Live View-opnamen" genoemd.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Live view-opnamen voor foto's gebruikt met de standaardinstellingen.
Live View-opnamen worden ingeschakeld met de schakelaar Live View shooting/ Movie shooting (Live View-opnamen instelling/video-opname) in te stellen op <>.
Raadpleeg de desbetreffende informatie voor meer informatie over het gebruik van Live view-opnamen bij het maken van wijzigingen in de instellingen.

ATTENTIE
Richt de camera niet op een intense lichtbron, zoals de zon of een intense kunstmatige lichtbron. Dit zou kunnen leiden tot beschadiging van de beeldsensor of de interne componenten van de camera.

BELANGRIJK
Wanneer u de camera in de hand houdt en opnamen maakt terwijl u op het LCD-scherm kijkt, kan cameratrilling onscherpe opnamen tot gevolg hebben. U wordt aangeraden een statief te gebruiken.

OPMERKING
Pictogrammen in dit artikel
<>: knop Live View shooting (Live View-opname) / <>: Start/Stop-knop / <>: Multi-controller / [ ] [ ] [ ]: AF-punt /[ ]: Opnamekwaliteit - Groot/fijn
* De pictogrammen en symbolen op de cameraknoppen, die worden weergegeven op het LCD-scherm, worden ook gebruikt in dit artikel wanneer de relevante bewerkingen en functionaliteit ter sprake komen.

1. Zet de camera in de stand <ON> (Aan).

2. Stel de focusinstellingsknop van de lens in op <AF>.

3. Stel de schakelaar voor Live view-/filmopnamen in op < >.

4. Druk op de knop <> om de Live View-opname weer te geven op het LCD-scherm.

5. Controleer het AF-punt.

• Wanneer er een gezicht wordt gedetecteerd, wordt het AF-punt <> op het gezicht weergegeven voor scherpstelling.
  • Als er meerdere gezichten worden gedetecteerd, wordt <> weergegeven. Gebruik <> om het kader <> over het gezicht te plaatsen waarop u wilt scherpstellen.

• U kunt ook op het LCD-scherm tikken om het gezicht of onderwerp te selecteren. Als het onderwerp geen gezicht is, wordt <> weergegeven.
  • Als er geen gezichten worden gedetecteerd of als u niet op een gezicht of het onderwerp op het LCD-scherm tikt, schakelt de camera naar FlexiZone-Multi (FlexiZone-meervoudige AF) met automatische selectie.

OPMERKING
  • Als het gezicht van het onderwerp erg onscherp is, is gezichtsherkenning niet mogelijk. Pas de scherpstelling handmatig aan zodat het gezicht kan worden gedetecteerd en gebruik vervolgens AF.
  • Een ander voorwerp dan een menselijk gezicht kan als gezicht worden gedetecteerd.
  • Gezichtsdetectie werkt niet als het gezicht in het beeld zeer klein of groot is, te licht of te donker is, of als het gedeeltelijk is verborgen.
  • Mogelijk wordt het gezicht slechts gedeeltelijk door de <> bedekt.

6. Houd de ontspanknop half ingedrukt om op het onderwerp scherp te stellen.

• Als de scherpstelling is bereikt, wordt het AF-punt groen en klinkt er een pieptoon.
  • Als de scherpstelling niet wordt bereikt, wordt het AF-punt oranje.

7. Druk de ontspanknop helemaal in om de opname te maken.

• De foto wordt gemaakt en het vastgelegde beeld wordt op het LCD-scherm weergegeven.
  • Nadat de weergave stopt, keert de camera automatisch terug naar de modus voor het maken van Live View-opnamen.

8. Druk op de knop <> om Live View-opnamen te verlaten.

OPMERKING
  • Het weergaveoppervlak van de opname is ongeveer 100% (als de opnamekwaliteit is ingesteld op JPEG ).
  • In de Creatief gebruik-modi kunt u de scherptediepte controleren door op de knop voor scherptedieptecontrole te drukken.
  • Voor Live View-opnamen kunt u ook een afstandsbediening (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken.

Gerelateerde informatie

Geschikte modellen

• EOS 80D