Helderheid van foto's aanpassen/belichtingscompensatie instellen (EOS 80D)

ID veelgestelde vraag: 8202786400

Release datum: 25 januari 2016

Oplossing

Als het programmakeuzewiel op deze camera is ingesteld op iets anders dan <>, wordt de belichting bepaald door de camera en automatisch ingesteld op een geschikte waarde. Om de waarde die is bepaald door de camera te veranderen in een belichting die meer geschikt is voor de gewenste foto, gebruikt u belichtingscompensatie.
De belichtingscompensatie kan de standaardbelichting van de camera verhogen (langere sluitertijd) of verlagen (kortere sluitertijd). De waarde kan worden aangepast in de modi <//>.


OPMERKING
  • Pictogrammen in dit artikel

<>: handmatig / <>: Program AE (AE-programma) / <>: Shutter-priority AE (AE met sluitervoortijdkeuze) / <>: Aperture-priority AE (AE met diafragmavoorkeuze) / [ ]: tabblad Shooting (Opnamen) 2 / <>: snelinstelwiel

Gebruik de volgende procedure voor belichtingscompensatie.

1. Zet de camera in de stand <ON> (Aan).

2. Stel het hoofdinstelwiel op een van de volgende modi in: <//>.

3. Druk de ontspanknop half in en controleer de indicator voor het belichtingsniveau; terwijl u in de zoeker of op het LCD-scherm kijkt, draait u vervolgens aan het keuzewiel <>.
Als het keuzewiel niet kan worden ingesteld, stelt u de schakelaar <LOCK> (Vergrendelen) naar beneden in en draait u aan het keuzewiel <>. Als u belichtingscompensatie instelt, wordt <> weergegeven in de zoeker en op het LCD-scherm.


REFERENTIE
  • Hoewel u de belichtingscompensatie kunt instellen tot op ±5 stops* in stappen van 1/3-stop, kan de belichtingscompensatie-indicator op het LCD-scherm en in de zoeker instellingen alleen tot op ±3 stops weergeven. Als de ingestelde compensatiewaarde hoger is dan ±3 stops, wordt achter de indicator voor het belichtingsniveau [ ] of [ ] weergegeven.

*Tijdens het maken van Live view-opnamen kan de belichtingscompensatie worden ingesteld tot op ±3 stops.
  • Als u de belichtingscompensatie wilt instellen boven ±3 stops, gebruikt u het scherm Quick Control (Snelkeuze) of het menu [ : Expo.comp./AEB/Belichtingscompensatie/AEB]. Raadpleeg de instructiehandleiding die bij de camera is meegeleverd voor meer informatie.
  • Raadpleeg de instructiehandleiding die bij de camera is meegeleverd om de belichtingscompensatie in te stellen als de modus <> en ISO Auto allebei zijn ingesteld.
  • Nadat u de waarde voor belichtingscompensatie hebt ingesteld, kunt u voorkomen dat de waarde ongewild wordt gewijzigd door de schakelaar <LOCK> (Vergrendelen) naar boven te zetten.

4. Druk op de ontspanknop om een opname te maken.

  • U kunt de belichtingscompensatie opheffen door de belichtingscompensatiewaarde terug te zetten op <>.


BELANGRIJK
Als [ : Auto Lighting Optimizer/Auto optimalisatie helderheid] is ingesteld op een andere instelling dan [Disable/Uitschakelen], ziet de afbeelding er mogelijk nog steeds helder uit, zelfs als een verminderde belichtingscompensatie is ingesteld.

OPMERKING
De hoeveelheid belichtingscompensatie blijft van toepassing, zelfs nadat u de aan-uitschakelaar op <OFF> (Uit) hebt gezet.

Geschikte modellen

  • EOS 80D

Hebt u in dit artikel het antwoord op uw vraag gevonden?