George heeft foto's en foto-essays gepubliceerd in The New York Times, Smithsonian en GEO-magazines, en levert regelmatig een bijdrage aan National Geographic, die hem in 2008 de Adventurer of the Year-prijs toekende. Hij fotografeerde de zoutwoestijn in Iran en de duinlandschappen in Brazilië, bracht tijd door in Libië en op Antarctica, en nam foto's van robots in Japan en boombewoners in Indonesisch Nieuw-Guinea.
In het grootste deel van zijn loopbaan was George, zegt hij zelf, een generalist. Maar in zijn volgende project blijft hij onderzoek doen naar de duurzaamheid van de voedselvoorziening, dit keer in de internationale visindustrie. Volgens hem zijn mens en media meer geïnteresseerd in mooie foto's van voedsel dan in de herkomst van de ingrediënten, maar hij voelt dat er verandering op komst is. Hij wil de landbouwkundige realiteit laten zien achter de voedingsproducten in Instagram-feeds.
Dit is wat de fotografie van George Steinmetz bij uitstek doet. En het is wat hij wil doen, of het nu op de grond is of in de lucht, en of hij nu robots fotografeert of rijstterrassen. "Wat ik echt leuk vind om te doen," zegt hij, "is dingen fotograferen die nog nooit iemand heeft gezien. Of als het iets is dat mensen al eerder hebben gezien, om het op een andere manier te laten zien."