Een vale gier zweeft boven de oceaan. "Vergeleken met een filmreeks kan één foto lang op zichzelf staan, worden bekeken en een eigen verhaal vertellen", aldus wildlife-fotograaf en filmmaker Christine Sonvilla. "Als je met een film een verhaal wilt vertellen, heb je verschillende scènes nodig, met verschillende groottes en instellingen." Gemaakt met een Canon EOS R5 C en een Canon RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM-objectief, ingesteld op 500 mm, 1/2000 sec, f/7.1 en ISO 2000. © Christine Sonvilla en Marc Graf
Je zit in de wildernis en wacht geduldig op een Siberische steenbok om te fotograferen. Als het dier eindelijk verschijnt, maak je een paar foto's. Dan besluit je dat je dit speciale moment wilt filmen. Wat doe je dan? Zet een schakelaar om en begin te filmen. Zo eenvoudig kan het zijn om over te stappen van foto op video met het Canon EOS R System.
Nu de vraag naar videobeelden toeneemt - voor uitgevers en sociale media - ontdekken wildlife-fotografen hoe belangrijk het is om hun vaardigheden uit te breiden en de uitrusting te hebben waarmee ze naadloos van de ene indeling naar de andere kunnen overschakelen.
De Oostenrijkse wildlife-fotografen Christine Sonvilla en Marc Graf hebben veel gereisd en legden vast hoe belangrijk het is dat mens en dier samen leren leven. Ze gebruiken zowel foto's als video's om hun boodschap over te brengen. Met een Canon EOS R5- of EOS R5 C-camera, vaak gecombineerd met hun favoriete Canon RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM-objectief, ontwikkelden ze een unieke stijl: het fotograferen en filmen van wildlife voor documentaires en persoonlijke projecten.