Alice bewaarde de foto's een jaar lang op haar harde schijf, omdat ze nog niet genoeg zelfvertrouwen had om ze te delen. In 2016 plaatste de Britse krant The Guardian echter een van haar Idomeni-portretten op de voorpagina om een inzamelingsactie voor vluchtelingenkinderen te promoten. "Dit gaf me het zelfvertrouwen om mezelf fotograaf te noemen", legt Alice uit. "Dat was echt het begin van mijn reis als professioneel fotojournalist en documentairemaker." Haar verhalen over migratie en, in toenemende mate, het milieu, zijn sindsdien gepubliceerd door onder andere The Times, de BBC en VICE.
"Ik was eerder niet zo gefascineerd door het onderwerp klimaatverandering, aangezien ik dacht dat het milieu in zekere zin gescheiden was van de menselijke belevingswereld", zegt ze. Door haar werk met vluchtelingen ontdekte ze echter dat wetenschappers de grootste massamigratie in de geschiedenis voorspellen als gevolg van klimaatverandering. "Als ik me wilde inzetten voor sociale rechtvaardigheid, zou ik me dus ook zorgen moeten maken over klimaatverandering. Aangezien ik hier meer over wilde weten, maakte ik een zeer lange reis."
Die reis voerde haar naar de 'frontlinies' van de klimaatverandering. Dit zijn landen als Kiribati, een afgelegen eilandengroep in de Stille Oceaan die te kampen heeft met de stijgende zeespiegel. Maar het gaat bijvoorbeeld ook om plattelandsdorpjes vlakbij de stad Burao in Somaliland, waar droogte en hongersnood heersen. "Ik realiseerde me dat het bij klimaatverandering niet alleen draait om wilde dieren of smeltende gletsjers. Dat soort problemen blijft op de een of andere manier toch wat abstract", zegt ze. "Het gaat over mensen. Het is een kwestie van leven of dood."