Canon biedt printprofessionals tijdens drupa 2024 de mogelijkheid om hun bedrijfsactiviteiten te transformeren

Drupa, Düsseldorf, Duitsland, 28 mei 2024 – Tijdens drupa 2024 (Messe Düsseldorf, 28 mei - 7 juni 2024, Hal 8a) laat Canon haar volledige aanbod zien als toonaangevend leverancier van end-to-end digitale production print-oplossingen en diensten. Onder het motto 'The Power to Move' toont Canon hoe zij, samen met haar partners, nauw samenwerkt met gebruikers om hen de transformerende technologieën, expertise en ondersteuning te bieden die hen inspireren en hen in staat stellen hun onderneming vooruit te helpen. Canon's focus gaat verder dan de individuele printactiviteiten door ook commerciële printproducenten te helpen nieuwe en betere manieren te realiseren om met hun klanten samen te werken door middel van innovatieve bedrijfsmodellen en nieuwe samenwerkings- en integratieniveaus. Canon speelt daarnaast ook een leidende rol in inspirerende en ambitieuze projecten en gemeenschappen, die een impact hebben op hele toeleveringsketens en de printindustrie als geheel.

Canon stand at drupa 2024

Op de stand van Canon kunnen bezoekers het complete, uitgebreide aanbod van Canon’s productieprinttechnologieën bekijken, waaronder Canon PRISMA workflowoplossingen, Canon printmedia, inkjet- en tonerprinters, rotatie- en sheetfed-printers, flatbed en roll-to-roll grootformaat printers en digitale label- en verpakkingsproductie. Alle productieoplossingen printen live toepassingen en zijn gerangschikt per industriesegment: Commercial Print, Publishing (inclusief boeken), Promotional Communications (inclusief direct mail en retail), Etiketten en verpakkingen, Interieurdecor, evenals Inhouse en CAD-printing. In het 'Printworks' gedeelte van de stand hebben bezoekers de mogelijkheid om hun strategische en operationele uitdagingen te bespreken met business development-, workflow- en applicatiespecialisten van Canon. Ze kunnen ook ontdekken hoe Canon met succes printproducenten van alle soorten en maten heeft ondersteund bij het implementeren van duurzame groeistrategieën op basis van innovatieve technologieën, deskundig advies en implementatie-mogelijkheden - van het ontwerp van oplossingen tot projectmanagement, procesautomatisering, service en ondersteuning.

Uitbreiding van sheetfed portfolio
Met een uitgebreid portfolio van sheetfed printers, dat haar positie in de voorhoede van de digitale productieprintmarkt weergeeft, laat Canon nog meer redenen zien voor printproducenten om met haar in zee te gaan en te profiteren van de groeimogelijkheden die het breedste portfolio van toner- en inkjetprinters in dit segment biedt. Het Europese debuut op drupa is de nieuwe varioPRINT iX1700 sheetfed inkjet-productieprinter (verkrijgbaar in 2025), die efficiënt gemiddelde maandelijkse volumes van 300.000 tot 1,5 miljoen A4-prints kan produceren. De nieuwe printer is gepositioneerd tussen de uiterst succesvolle varioPRINT iX3200 B3 sheetfed inkjetprinter, waarop gebruikers wereldwijd vertrouwen voor een maandelijkse verwerkingscapaciteit van één miljoen tot vijf miljoen A4-prints, en de succesvolle imagePRESS V-serie kleurentonerprinters, die sinds de introductie meer dan 2.500 installaties in EMEA heeft gekend.

Daarnaast breidt Canon haar sheetfed inkjetprintcapaciteit uit naar hogere volumes met de aankondiging van een nieuwe zware B2 sheetfed printer, de varioPRESS iV7, voor een volumebereik tot 4,5 miljoen B2 prints per maand (zie afzonderlijk persbericht d.d. 28.05.2024). Op de stand van Canon kunnen bezoekers printvoorbeelden en een digitale animatie van deze printer bekijken, waarvan de eerste installaties gepland staan voor de tweede helft van 2025. Samen vormen de imagePRESS-, varioPRINT iX- en varioPRESS-platformen een uitgebreid portfolio van sheetfed printtechnologieën van Canon voor ondernemingen van elke omvang en elk productievolume.

Uitbreiding van web-fed portfolio
Op het gebied van inkjetprinters voor ultrahoge volumes is drupa 2024 het wereldwijde lanceringsplatform voor Canon's nieuwste snelle web-fed inkjetprinters, de nieuwe ProStream 2000 serie en de ColorStream 8200 (zie afzonderlijke persberichten d.d. 25.03.2024). De ColorStream 8200 web-fed inkjetprinter wordt getoond in een smart book-block end-to-end oplossing en is een gezamenlijke, klantgestuurde technologische innovatie van Canon en Hunkeler die de grenzen verlegt van geautomatiseerde on-demand boekproductie. De nieuwe ProStream 2133 web-fed inkjetprinter zal direct mail, boeken en tijdschriften in variabele formaten ter plaatse produceren, waarmee de uitstekende productiviteit, kwaliteit en productiemogelijkheden worden benadrukt.

Nieuws over het Canon grootformaat portfolio
Voor producenten van grootformaat printtoepassingen zijn de technologische hoogtepunten de onlangs geïntroduceerde Arizona 2300 FLXflow flatbed grootformaat printer met optionele PRISMAelevate XL software en de nieuwe imagePROGRAF PRO- en GP-serie grootformaat printers (zie afzonderlijke persberichten van 25.03.2024 en 25.01.2024), naast andere innovaties die tijdens de beurs worden geïntroduceerd:

De plotWAVE en colorWAVE T-serie, de volgende generatie grootformaat printers van Canon voor het printen van technische documentatie. Beide T-series bevatten ook PRISMA Tech Suite, een nieuwe set workflow-oplossingen, terwijl meerdere IT-beveiligingsfuncties in de printers een hoge mate van bescherming bieden en met een circulair design milieu-initiatieven ondersteunt.
Meerdere innovaties om de reeks hoogwaardige toepassingen uit te breiden die commerciële printbedrijven kunnen ontwikkelen met de Colorado M-serie om hun bedrijfsgroei te ondersteunen, waaronder de nieuwe UVgel Packaging Factory, FLXture (een printtechnologie met vijf inktlagen die microtextuur toevoegt aan het geprinte oppervlak), de mogelijkheid om grafische overlays te printen voor membraanschakelaars en een nieuwe interfacekit voor Jumbo-rollen (zie afzonderlijk persbericht van 28.05.2024).

Etiketten en verpakkingen
Met de live productie van verschillende label-, golfkarton- en vouwkartontoepassingen op haar stand laat Canon zien dat het een belangrijke, betrouwbare partner wil worden voor de etiket- en verpakkingsmarkten. Als bewijs van die inzet geeft Canon haar eerste live demonstratie buiten Japan van de nieuwe LabelStream LS2000 digitale etikettenprinter op waterbasis, die in 2025 beschikbaar zal zijn. Met behulp van een 3D-model, technologie-animaties en productievoorbeelden laat Canon ook haar concept zien voor een 1,7 meter brede, industriële golfkartonprinter met één passage en een productiesnelheid van 8.000 m²/uur met offsetkwaliteit (zie afzonderlijk bericht d.d. 25.03.2024). En live op de stand zal Edale, sinds 2022 een Canon-onderneming, zijn FL5-kartonproductielijn tonen, geïntegreerd met het FDC6000 vlakbedstanssysteem voor het in één arbeidsgang verfraaien en afwerken van kartonnen dozen.

Jennifer Kolloczek, Senior Director, Marketing & innovation, Production Printing bij Canon EMEA, zegt: “We zijn zeer verheugd om bezoekers het brede scala aan technologische innovaties te tonen die we in de acht jaar sinds de vorige drupa hebben ontwikkeld als onderdeel van onze langetermijnbelofte aan de industrie en aan duurzame groei. In lijn met onze ambitie om bedrijfsinnovatie mogelijk te maken voor verschillende soorten en maten printproducenten en verwerkers, presenteren we ons breedste portfolio ooit van krachtige digitale productieprint-, etiketten- en verpakkingsoplossingen en laten we zien hoe we met klanten in alle segmenten samenwerken om hun commerciële en creatieve potentieel te ontsluiten. Met de verscheidenheid aan productielijnen die live op de stand actief zijn, de succesverhalen van klanten en het deskundige advies dat beschikbaar is in het Printworks-gedeelte over bedrijfstransformatie en duurzaamheid, willen we printproducenten inspireren om zichzelf in staat te stellen hun onderneming naar een hoger plan te tillen en bezoekers laten zien dat Canon hen kan helpen hun doelen te bereiken.

“Onze twee nieuwe B3 en B2 inkjettechnologieën voor sheetfed printers zijn geweldige voorbeelden van hoe Canon met innovaties grenzen blijft verleggen en van onze betrokkenheid bij de commerciële printmarkt. We laten onze kracht zien in een segment dat Canon heeft gepionierd en laten groeien met het best verkopende varioPRINT iX3200 platform en we breiden het inkjetvoordeel uit naar printbedrijven van alle volumes - of ze nu volumes van andere technologieën naar inkjet overzetten of met hybride processen werken.

“En tijdens drupa kijken we er enorm naar uit om etiketten- en verpakkingsverwerkers te verwelkomen en gesprekken met hen aan te knopen. Ik ben ervan overtuigd dat we, met een frisse blik en onze bewezen oplossings- en innovatiementaliteit, ook in deze sectoren een positieve impact zullen hebben.”

Het printmedia-assortiment van Canon ondersteunt grafische bedrijven bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk
Bezoekers van drupa kunnen op de stand kennismaken met het volledige assortiment Canon Print Media, waaronder losbladige media, snelle inkjetmedia, grootformaat media voor technische documentatie en grootformaat media voor grafische toepassingen, en dit zowel tijdens live productie als op het centrale Canon Print Media display. In gesprek met de media-experts van Canon kunnen commerciële printbedrijven de perfecte combinatie van printmedia vinden voor hun productiebehoeften. Canon toont ook een preview met voorbeelden van het nieuwe assortiment Red Label Zero A4-papier van topkwaliteit voor kantoor- en professioneel printen. Dit is de nieuwste toevoeging aan Canon's Zero papierserie, die is ontworpen om de ecologische voetafdruk van gebruikers te helpen verminderen door de CO2-uitstoot tijdens de productie te verlagen en door Canon's betrokkenheid bij klimaatprojecten om de resterende CO2-uitstoot te compenseren. Het nieuwe assortiment zal later dit jaar verkrijgbaar zijn, maar bezoekers van de stand van Canon kunnen alvast een proefpakket ophalen.