CASE STUDY

Een duurzame werkplek van de toekomst

Baker Tilly

Baker Tilly is één van de top tien accountancy- en belastingadvieskantoren met 12 vestigingen in Nederland. Bij de inrichting van hun nieuwe werkplek zetten zij in op digitalisering en duurzaamheid. Door de overgang naar de public cloud en hergebruik van apparatuur zorgen Baker Tilly en Canon gezamenlijk voor een verdere vermindering van CO2 uitstoot en een efficiëntere inrichting van de werkomgeving.
Baker-Tillly

We kozen voor de ES-serie omdat deze bestaat uit 90% gerecyclede onderdelen, wat onze duurzaamheidsdoelen ondersteunt.

Digitalisering en duurzaamheid als pijlers van de nieuwe werkomgeving

Om de werkprocessen te stroomlijnen, heeft Baker Tilly onlangs een nieuwe werkomgeving geïmplementeerd om daarmee ‘fit for the future’ te zijn. Dit project heet dan ook: ‘De werkomgeving van de toekomst’.

Baker Tilly zet bij de inrichting van hun nieuwe werkplek in op digitalisering en cloud strategie en in deze transitie speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Men heeft gekozen voor een hybride werkplekomgeving waarmee medewerkers de mogelijkheid hebben om zowel op kantoor als ook thuis te werken. En een hybride werkplekomgeving gaat hand-in-hand met zorg voor het milieu: minder reizen leidt immers tot minder CO2-uitstoot en daarmee tot een schoner milieu.

Canon multifunctional en black label zero papier op kantoor bij Baker Tilly met medewerker

Verkleinen van de CO-2 voetafdruk samen met Canon

Voor de inrichting van de werkomgeving werkt Baker Tilly graag samen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan én oplossingen bieden om de werkplek van Baker Tilly nog duurzamer te maken. Canon ondersteunt Baker Tilly met cloud oplossingen en advies over digitalisering om gezamenlijk de CO2 voetafdruk te verkleinen en de werkomgeving efficiënter in te richten.

Overgang naar de public cloud: minder beheer en lagere kosten

Baker Tilly zet zo duurzaam mogelijk middelen in om de CO-2 voetafdruk te verkleinen. Met de ‘Werkomgeving van de toekomst’ maakten zij de stap van private naar public cloud, waarbij uniFLOW Online gebruikt wordt voor print- en scanmanagement. Zo gebruikt Baker Tilly geen energie verbruikende printservers meer, en profiteert men bovendien van minder beheer en lagere kosten.

Het print- en scan management systeem uniFLOW Online zorgt er verder voor dat een afdruk pas wordt gemaakt als de gebruiker zich bij het apparaat autoriseert. Hierdoor komen vertrouwelijke documenten nooit in verkeerde handen terecht en worden onnodige afdrukken voorkomen. Dit resulteert in een vermindering van gemaakte afdrukken tot wel 30%, blijkt uit onderzoek. Daarnaast zorgen de ingerichte scanworkflows, naar onder andere AFAS en Microsoft OneDrive, voor efficiënte digitale opslag en distributie van documenten.

Door het gebruik van uniFLOW Online voor onze print- en scanoplossingen, hebben we minder verbruikende printerservers, en bovendien minder beheer en lagere kosten.

Hergebruik van materialen

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is bij het vervangen van de huidige printomgeving gekozen voor de remanufactured ES-serie. De imageRUNNER ES-serie wordt volledig opnieuw opgebouwd van minstens 90% gebruikte onderdelen, wat van essentieel belang is om te voorkomen dat waardevolle grondstoffen verloren gaan. Ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe machine is de carbon footprint in de levenscyclus van deze productlijn maar liefst 43% lager. Dit terwijl de prestaties en kwaliteit niet onder doen voor nieuwe apparatuur.

Compensatie van CO2 uitstoot

Bij printen heeft de keuze van papier een groot aandeel in de CO2 uitstoot. Daarom heeft Baker Tilly gekozen voor de inzet van papier waarbij de CO2 uitstoot volledig is gecompenseerd: Canon Black Label Zero. Daarnaast is het Black Label Zero FSC gecertificeerd en draagt het de EU Ecolabel en Nordic Swan certificaat. Kortom, een optimale duurzaamheid in de gehele productieketen.

De onvermijdbare Co2 uitstoot compenseert Baker Tilly door via Canon te investeren in een compensatieproject ‘Schone fornuizen in Oeganda’. Met dit ‘Gold Standard’ klimaatproject worden conventionele en minder efficiënte fornuizen vervangen door verbeterde fornuizen. Daarbij worden drie doelstellingen nagestreefd: het verminderen van het brandstofverbruik, het verbeteren van de gezondheid van de bevolking in Oeganda en het verminderen van ontbossing.

GERELATEERDE OPLOSSINGEN

ONTDEK MEER

Meer weten over onze dienstverlening?