Hybride werken is steeds meer de norm: zorg voor een waterdichte IT-infrastructuur
De standaard werkplek van de meeste medewerkers bevond zich vaak in een kantoorgebouw, maar die functie van het kantoor is het afgelopen jaar aanzienlijk veranderd. Vandaag de dag zegt meer dan 90%1 van de organisaties dat zij medewerkers vanaf nu de mogelijkheid geven om, ten minste een deel van hun werktijd, op afstand te kunnen werken. Veranderingen die haastig werden doorgevoerd om de pandemie het hoofd te bieden, kristalliseren zich beetje bij beetje uit tot vaste patronen. De verwachting is dat medewerkers de vrijheid zullen hebben om zich tussen meerdere werkomgevingen te bewegen en vanuit elke omgeving verbinding te maken met het netwerk van de organisatie.
Bent u zich ervan bewust, dat deze verschuiving naar een hybride werkmodel potentiële beveiligingsrisico's met zich meebrengt voor uw organisatie en uw medewerkers? De netwerkomgeving van uw organisatie is geëvolueerd en omvat niet alleen de kantoorlocatie, maar ook de thuisomgeving van elke werknemer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat organisaties aangeven minder vertrouwen te hebben in de robuustheid van hun beveiligingsmaatregelen, zo blijkt uit inzichten van de NCC Group.2
Nu hybride werken niet meer weg te denken is, moeten beveiligingsprofessionals snel te werk gaan om een flexibele werkomgeving veilig te stellen waarop uw organisatie kan vertrouwen. Om dit te doen, moeten ze een holistische aanpak hanteren. Dit betekent dat ze ervoor moeten zorgen dat de beveiligings-infrastructuur van de organisatie waterdicht is, terwijl ze tegelijkertijd moeten investeren in opleiding en training van medewerkers. Alleen dan kunt u de samenwerking tussen op afstand van elkaar werkende collega’s op een comfortabele manier faciliteren of verwachten dat u weerstand kunt bieden tegen het moderne bedreigingslandschap.